top of page

Jeugdzorg wil mìnder klachtmógelijkheden

Jeugdzorgbestuurders willen geen vuile was naar buiten gebracht!

Bestuurders in de 'jeugdzorg', zoals Gerritsen of  Zuure, klagen over dat ouders klagen over het jeugdzorgniveau en hun kwakzalverswerk. Vooral de publiciteit bevalt hen niet.

Het jeugdzorgbestuur wil het tuchtrecht afschaffen of beperken. De klachten zouden te veel tijd vergen. Ook de smoesjes om zich achter te verschuilen en klachten ongegrond te doen verklaren, of gegronde klachten niet te erkennen en er niets mee te doen, kosten denkwerk en dus tijd.

 

          De vraag kan gesteld worden of dit niet een ondoordachte p.r.-stunt  is om weer eens de aandacht af te leiden van de vele fouten die onder hun verantwoordelijkheid worden gemaakt.... maar dan wel een ondoordachte afleidingsstunt, want ze geven wel wat kenbaar aan ondeskundigheid als ze er zelf in geloven....:

Er zijn zoveel ònafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken die wijzen op het dubieuze niveau, het te laag gekwalificeerde niveau van 'jeugdzorg', incl. RvdK en VT (onVeilig uiThuis).  

        Dat 'jeugdzorg' diens eigen 'wetenschap' gebruikt moge bekend zijn, zoals op https://jeugdbescherming.jimdo.com/tips-en-andere-brieven/weterings-misleiding/weterings-suggesties/  in de daar gelinkte PDF te lezen valt.**

        Wanneer je bestuurder bent, en je leest wetenschappelijke resultaten m.b.t. jeugdzorgland, dan implementeer je die resultaten toch in het zorg-voor-jeugd-beleid zodat de klachten en misstanden die in de openbaarheid komen sterk verminderen???!!  https://jeugdbescherming.jimdo.com/kwaliteit/diagnostiek-nodig-als-nulmeting/  is één van die adviezen: 'doe een goede diagnostische nulmeting vooraf aan mogelijk te overwegen dwangzorg'. (Op die site staan meer wetenschappelijke stukjes, om mondiger te worden.)

En bestuurders van 'jeugdzorg' met hun goedbetaalde baan moeten toch tonen dat ze hun geld waard zijn, en dus niet met deze, hun klacht tonen dat ze zich niet ingelezen hebben.

​

           Als bestuurslid wil je toch ook weten of de jeugdzorgtrajecten resultaat boeken, en dus zorg je voor een diagnostische meting vòòraf (een nulmeting heet dat) zodat later diagnostische evaluatie (vervolgmetingen) een uitgangspunt hebben tot vergelijk.... {En dat is kinderrecht artikel 25 na 24.1}.

            Of doe je toch liever geen nulmetingen omdat prof. Jo Hermanns (2016) openbaarde dat na gemiddeld enige verbetering in aanvang er een sterke daling was tot ver onder het begin: https://jeugdbescherming.jimdo.com/tips-en-andere-brieven/jo-hermanns-over-veilig/ .?! Zonder nulmetingen kan je als bestuurder zoveel beweren als je wil; er is geen nulmeting om hun ongelijk aan af te meten, al wordt er wel geklaagd door ouders.

            Die 72% aan OTS-sen die na twee jaren gezinsvoogdij niet tot verbetering leidden maar wel tot verslechtering wil je natuurlijk niet herhalen: https://jeugdbescherming.jimdo.com/kwaliteit/909-zorgen-gemeten/ (Slot).  

            Dat degelijk vorderingen meten zou natuurlijk wel wenselijk zijn, en ouders vragen er om...  De roep om 'waarheidsvinding' door echt goed meten, dus veelal diagnostisch meten, met ópen onderzoeksvragen, zwart op wit (https://kinderbescherming.jimdo.com/informatie/onderzoeksvragen-open/);  en daarop het hulptraject baseren.   Dat zal dan veel vaker thuis zijn met goede voorlichting en tips aan ouders, en hen dan voor de keuze stellen te tonen zich te willen verbeteren wanneer de tekortkoming een 'bedreiging' voor het kind zou vormen (BW1:255 lid 1).   Ouders weten vaak te weinig totdat er 'zorgen' zijn; dus hebben ze eerstens voorlichting nodig die hen voor de context en de keuze plaatst. (Alternatieven moeten uiteraard besproken worden en uitgelegd welke gevolgen de keuze zal hebben van de ouders; ouders die dit niet wìllen weten hoeven geen verweer te schrijven bij de reeks rechtszaken dat 'jeugdzorg' kan inhouden).

              De jeugdzorgketen, schijven die elkaar behoorden te controleren, praat elkaar na, doet aan knip- en plakwerk zònder diagnostieke waarheidsvinding, en dat gaat, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, ten koste van opgroeienden (https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/keteninfantiliteitinjeugdzorg) en de publicaties daarboven).

 

             Al zou men wel uit die bevinding van prof. N.W. Slot kunnen leren dat al die cases met slecht resultaat (72% is niet niks) te veel móét gaan opvallen en tot meer en meer klachten aanleiding zal geven.

En dus tot publicaties in de pers.

             Is dit nu eindelijk een reden, naar ouders hopen,  om toch wat te gaan doen om die klachten over die klachten bij de bron, het begin vòòraf aan de OTS, aan te pakken???  

Diagnostisch meten kan grote bezuiniging opleveren, en minder schade aan de overmatige

'false positives'  die lijden onder de OTS,* met vaak UHP; arts U. Gresser: https://jeugdbescherming.jimdo.com/kwaliteit/wertenschap-kind-oudercontact-schaden-is-schadelijk/,  J.J. Doyle: https://jeugdbescherming.jimdo.com/kwaliteit/meer-doyle-wetenschap/,  enz..     Wat moet je anders wanneer wetenschappers adviseren in hun publicaties dat er deskundiger (op het niveau van kinderrecht IVRK art.24 lid 1) geméten dient te worden in combinatie met "de reguliere jeugdzorg matcht de nodige kennis niet bij de cases".  Als bestuurder wil je toch geen geschade kinderen veroorzaken?*  

            Laat er doelgroepingangen komen met die gespecialiseerde deskundigheid, zoals prof. René Hoksbergen voor pleeg- en adoptie-kinderen reeds in 2000 adviseerde: deskundigheid op diagnostisch niveau. Volkomen naar de grootst mogelijke mate van gezondheid en daarbij passende toegang tot gezondheidszorg voor de ontvankelijke opgroeienden – aldus IVRK artikel 24 lid 1, en zo ook in artikel 25 IVRK.  

           Waar er diagnostisch gezien duidelijk wat aan de hand is zou er een opgewaardeerde RvdK+ gecreëerd dienen te worden:  https://kinderbescherming.jimdo.com/informatie/voorwaarden-rvdk/ .

           Decentraliseren bleek tot verwatering aan toegesneden, specialistische kennis te leiden. Naast de daardoor ontstane bureaucratie en onduidelijkheden wie wat betaalt, wat niet tot slagvaardigheid leidt, stimuleert deze bureaucratie de deskundige specialist niet om nog langer zich bezig te houden met kennis voor de jeugd. Volwassenen zijn normaal zorgverzekerd.  

           De sociaal werkers van 'jeugdzorg' zullen dit deskundigheidsniveau nimmer kunnen bereiken, tenzij ze eerst jaren een artsenopleiding gaan volgen. 'We professionaliseren', wat al decennia geroepen wordt,  is binnen de gelederen van 'jeugdzorg' nìèt te realiseren met cursusjes.  

           Laten de bestuurders niet vergeten dat het kind zich veiliger thuis voelt dàn in een vreemde omgeving waar het loyaliteitsconflicterende signalen ontvangt (tot CAPRD aan toe), en al te vaak geen toegesneden therapie en voorlichting ontvangt. VIB thuis is mogelijk! En evenmin de ouders, om de band tussen kind en ouders te verbeteren (BW1:262 lid 1 tot doel in lid 3).

  ________

*: 

​

\

 

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

Deze grafiek toonde Jo Hermanns de aanwezigen op de Jeugdzorgacademie, dus het zou enige bestuurders, aanwezig, tot denken moeten hebben aangezet. Het bevestigt de bevindingen van prof. N.W. Slot.

En het ‘gevolg’ van dwangzorg onder  ‘jeugdzorg’ blijkt tot een oververtegenwoordiging te leiden na het 18 worden (waarbij bedacht dat slechts 1 op de 10 kinderen tussen 0 en 18 jaar met ‘jeugdzorg’ in aanraking komen; de tendens is minder terugplaatsen, dus langer vasthouden onder (gezins)voogdij):  

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

\

​

___________  

**:  De PDF met opmerkingen staat op https://www.dropbox.com/s/yz9bysi745m1zsv/Zfjr-FJR%202012-5%20Weterings-beweringen.pdf?dl=0 (geen inlog nodig), en ook op deze site.

​

Door het onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat aangehaald is, blijke dat ontvankelijke kinderen die uithuis zijn geplaatst, vaak problemen ontwikkelen, zoals een (gedesorganiseerd) secundair hechtingsprobleem.   Zie daarvoor ook juridisch maandblad FJR 2012/95 :

​

​

\

​

\

​

\

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

72procentNIETgoed.JPG

Ga terug naar:                            :

Home:     https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg                                                      ,

Jeugdzorg:    https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/jeugdzorg                             ,

Jeugdbescherming:  https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/jeugdbescherming  ,

Kinderbescherming:  https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/kinderbescherming ,

Wetenschap:    https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/wetenschap                       ,

Tips:     https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/tips                                                  .

bottom of page